De rol die fotografie en de fotograaf in ons dagelijkse leven speelt is met de ontwikkeling van smartphones met camera beduidend minder geworden. We kunnen – zo denken we- immers zelf prima een mooie foto maken. Op zich klopt dat ook, de kwaliteit van de camera’s in de smartphone wordt ook steeds beter. Toch zijn er aspecten die je niet even met je mobieltje af kunt doen. Behalve trouw- is dat zeker ook bedrijfsfotografie.

We maken keuzes op gevoel

Als jij je bedrijf op de beste denkbare wijze in beeld wilt brengen, dan huur je een specialist in bedrijfsfotografie in. Dan neem je immers alleen met het allerbeste genoegen. Bedrijfsfotografie is belangrijk voor de toekomst van het bedrijf. In een wereld waarin we nog steeds heel veel keuzes maken op basis van gevoel, kan een foto het verschil maken. Dan wil je dus geen smartphone foto’s, maar topkwaliteit bedrijfsfotografie.

Straal steeds hetzelfde uit

Je wilt steeds hetzelfde uitstralen als bedrijf, iets dat kan met bedrijfsfotografie en door met steeds dezelfde professional te werken. Hij of zij maakt de foto’s voor op je website. En reken maar dat dit verschil maakt. Maak zelf maar een foto van een geslaagd bouwproject en leg die naast die van een specialist in bedrijfsfotografie. Het verschil zal enorm zijn. Je kunt een fotograaf vragen je personeel te fotograferen voor op de website. Op die manier krijg je foto’s volgens een vast stramien, op dezelfde manier en in dezelfde pose gemaakt.

Vrijstaande foto’s

En ga voor jezelf eens na wat jij vindt van een makelaar die de huizen schots en scheef op de foto heeft staan? Acht jij dat meteen een geschikte partner? Nee toch! Want zo werkt het wel in de wereld. Goede, scherpe foto’s die meteen het verhaal vertellen maken dat mensen je toch eerder betrouwbaar achten. Jij besteedt immers aandacht en zorg aan de fotografie en dat geeft een goed gevoel bij de klant. Want dan zul jij in alle opzichten goed werk leveren, zo is dan de gedachte. Van bedrijfspand tot weer een geslaagd project en van productfoto’s tot een foto van een nieuwe werknemer. Bedrijfsfotografie heeft echt toegevoegde waarde, al was het bijvoorbeeld alleen al om het goed aanleveren van de gemaakte foto’s. Op de meeste websites worden foto’s tegenwoordig vrijstaand gepresenteerd. Dan moet de foto daar wel geschikt voor gemaakt zijn en dat is nou net waar een specialist in bedrijfsfotografie het verschil maakt.

Fotografie