Het vinden van een fotograaf om jullie bruiloft vast te leggen kan een uitdaging zijn. Maar wat je ook doet, zorg er altijd voor dat je een persoon kiest die zeer professioneel en leuk zal zijn om mee samen te werken. Het klinkt heel gemakkelijk, toch? Maar op het moment dat je kandidaten gaat interviewen, realiseer je je hoe moeilijk het kan zijn. Deze tekst helpt jou bij jouw keuze.

Ken jouw budget

Het is belangrijk om te weten hoeveel je wilt uitgeven aan jouw bruilofts fotografie voordat je op zoek gaat naar iemand om in te huren. Als je verliefd wordt op de stijl en foto's van een fotograaf, hoef je niet teleurgesteld te zijn als ze erg duur blijken te zijn. Maar vergeet niet om de juiste balans te vinden tussen waarde en kosten. De diensten hoeven niet erg duur te zijn, maar je moet wel weten dat je betaalt voor kwaliteit.

Ken jouw behoeften

Je moet ook begrijpen wat voor soort stijl je wilt met je fotografie. Als je de voorkeur geeft aan iets artistieks met een 'storytelling'-aanpak, zorg er dan voor dat de fotograaf die je kiest hier enige achtergrond in heeft. Ook is het belangrijk om de portfolio's van de bedrijfsfotografie te checken en te kijken wat ze kunnen. Je kunt ook een afspraak maken met jouw fotograaf om hem en de stijlen te leren kennen waar hij zich prettig bij voelt.

Interview een aantal fotografen

Het is belangrijk om onderzoek te doen en een shortlist te maken van de fotografen waarmee je wilt werken. Maar maak geen enorme lijst. Dat kost teveel tijd. Twee of drie fotografen zouden genoeg moeten zijn voor de uiteindelijke shortlist. Zo heb je tijdens het gesprek met hen voldoende tijd om zoveel mogelijk vragen te stellen. Je krijgt ook de kans om specifieke foto's te schetsen die je misschien in de familieshoot wilt maken.